Новини

НКЦПФР: Професійні учасники фондового ринку мають право здійснювати обслуговування клієнтів під час карантину

06.04.2020

Запроваджені Кабінетом Міністрів України умови карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) дозволяють професійним учасникам фондового ринку здійснювати обслуговування фізичних та юридичних осіб  з дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

До встановлених Урядом санітарних та протиепідемічних заходів серед іншого відносяться: забезпечення співробітників, залучених до обслуговування клієнтів, захисними масками та одноразовими рукавичками; дотримання встановленої норми перебування в приміщенні максимум одного відвідувача на 10 кв. метрів площі; здійснення регулярного провітрювання та вологого прибирання приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів.

Перелік обмежень на період карантину викладений в Постанові Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11 березня 2020 р. №211 з відповідними змінами та доповненнями.

Останні зміни до зазначеної Постанови КМУ №211 усунули невизначеність стосовно обслуговування професійними учасниками фондового ринку своїх клієнтів.

Нагадаємо, 30 березня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон України № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», який надав професійним учасникам фондового ринку, які не є емітентами цінних паперів, додатково три місяці після дати завершення карантину на оприлюднення фінансової звітності за 2019 рік або консолідованої фінансової звітності за 2019 рік разом з аудиторським звітом (але не пізніше 31 грудня 2020 року).

За матеріалами НКЦПФР

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку