Новини

Чекаємо на зміни у програмі медичних гарантій

03.04.2020
Тема:

Найближчим часом Кабмін планує підкоригувати реалізацію програми медичних гарантій на ІІ квартал 2020 року. Відповідний проєкт розміщено на офіційному сайт МОЗ у розділі «Громадське обговорення». Наразі час швидких рішень, й можливо до того часу, як цей номер газети вийде друком, Уряд встигне ухвалити рішення щодо цього проєкту. Тож зазначимо головні зміни, що, можливо, наберуть чинності з 1 квітня.

У постанові КМУ «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» від 25.04.2018 р. № 410 з’явиться нова норма: в період з 01.04.2020 р. до 30.06.2020 р. включно діє спрощений механізм внесення інформації про надані пацієнтам медичні послуги, віднесені до пакетів медичних послуг (крім записів щодо надання послуг пацієнтам із захворюваннями органів дихання, інфекційними захворюваннями, зокрема гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також летальних випадків). Підтвердження надання медичної послуги у цей період як такої, що належить до пакетів медичних послуг, здійснюватиметься НСЗУ на підставі звітів про медичні послуги (оновлений п. 9 Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році, затвердженого постановою КМУ від 05.02.2020 р. № 65).

Крім того, у разі ухвалення змін НСЗУ зможе використовувати резерв коштів понад тарифи та коригувальні коефіцієнти.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку