Новини

Роз'яснення щодо оплати праці працівників підприємств і установ у сфері спорту на період карантину

20.03.2020

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на засіданні Уряду 11 березня 2020 року прийнято рішення (постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 (зі змінами), згідно з якою встановлено з 12 березня по 03 квітня 2020 року на усій території України карантин, заборона, зокрема, проведення всіх масових (розважальних, спортивних) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, а також роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів.

Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні.

У зв’язку з забороною відвідування підприємств та установ у сфері спорту, повідомляємо, що згідно з п. 8 наказу Мінсім’ямолодьспорту від 23.09.2005 № 2097 у випадку, коли в окремі дні (місяці) робота не відбувається з незалежних від працівника у сфері спорту причин (епідемії, несприятливі метеорологічні умови тощо), його оплата у ці дні здійснюється з розрахунку заробітної плати, установленої при тарифікації, за умови, що цей працівник виконує іншу організаційну або методичну роботу.

Зазначене положення стосується як штатних працівників, так і тих, що працюють на умовах сумісництва.

З метою мінімізації розповсюдження інфекції керівникам підприємств і установ у сфері спорту необхідно вжити усіх можливих заходів для переведення працівників на роботу в дистанційному режимі.

Неприпустимим є примусове відправлення працівників у відпустку без збереження заробітної плати.

Окрім того, відповідно до статті 113 Кодексу законів про працю «за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров'я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток».

Таким чином, за всіма працівниками підприємств і установ у сфері спорту, роботу яких призупинено на період карантину, зберігається середня заробітна плата, а оплата праці працівників у сфері спорту, які виконують методичну та організаційну роботу, здійснюється згідно з тарифікацією.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку