Новини

Щодо питання отримання пільг та компенсацій при проведенні реорганізації в медичних закладах

19.03.2020

На даний час більшість закладів охорони здоров’я реорганізовані в комунальні некомерційні підприємства. У зв’язку з цим від працівників медичних закладів надходять численні запитання щодо розповсюдження пільг та компенсацій за результатами атестації робочих місць за умовами праці, проведених в закладах до реорганізації, та необхідності проведення первинної атестації.

Фахівці Управління Держпраці у Миколаївській області повідомили, що в разі реорганізації медичного закладу,  а також в разі зміни організаційно-правової форми господарювання, може бути ухвалено рішення щодо поширення результатів атестації робочих місць за умовами праці, проведеної на підприємстві,  що реорганізується, на працівників новоутвореного підприємства лише за умови збереження існуючих умов праці, тобто в разі, якщо умови та характер праці не змінились.

При цьому новоутворене підприємство має бути правонаступником підприємства, що реорганізується. Відповідне рішення має бути оформлено наказом підприємства.

У разі ухвалення такого рішення працівникам реорганізованих структурних підрозділів має бути збережено встановлені їм за результатами атестації робочих місць за умовами праці, проведеної до реорганізації, пільги та компенсації за роботу із шкідливими та важкими умовами праці, у тому числі право на пенсію за віком на пільгових умовах за Списками №1 та №2.

Під час оформлення документів  для підтвердження стажу роботи зі шкідливими та важкими умовами праці має бути враховано та підтверджено первинними документами зміни, що відбулися внаслідок реорганізації підприємства.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку