Новини

Яку сума заробітної плати зазначаємо у рядку 4 розд. ІІ додатка Ф3 до податкової декларації про майновий стан і доходи

10.03.2020

Фахівці ДПС у Тернопільській області повідомили, Наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 25.04.2019 №177) затверджені форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Інструкція №859).

Згідно з пп. 1 та 2 розд. І Інструкції №859 Декларація складається з восьми розділів, та трьох додатків до неї, які є складовою частиною Декларації і без Декларації не є дійсними, зокрема, додатка Ф3 «Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з використанням права на податкову знижку» (далі – Додаток Ф3).

Відповідно до п. 4 розд. IV у рядку 4 розд. ІІ «Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету, у зв’язку з використанням права на податкову знижку» Додатка Ф3 до Декларації зазначається сума нарахованої заробітної плати, зменшена на суму обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності відповідно до п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

При цьому сума нарахованої заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат відповідно до умов трудового договору (контракту), що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку згідно з п. п. 164.2.1 п. 164.2 ст. 164 ПКУ, вказується у графі 3 рядка 10.1 розд. ІІ «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» Декларації.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку