Новини

Як відобразити у звітності невідповідність виробленої та реалізованої алкогольної або тютюнової продукції?

25.02.2020

В Офісі великих платників податків ДПС нагадують, форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядки їх заповнення регулюються наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49. Згідно із цим наказом обсяг залишку відповідної продукції на початок звітного місяця у сумі з обсягами придбаної продукції повинні співпадати з сумою обсягів реалізованої продукції та залишку на кінець звітного місяця. Це передбачено формами Звітів № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів», № 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі», № 1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі» (далі – Звіти) та Порядків їх заповнення.

Повернення раніше придбаної продукції, її обсяги відображаються з від’ємним значенням у тих самих графах (придбання, надходження або реалізації) Звітів, де такі обсяги вже відображались у попередніх звітах при проведенні первинної операції.

При цьому, повернення продукції відображається у Звітах за той звітний період, у якому відбулось таке повернення.

Тобто, підприємство, яке зазнало втрат (вибуття) не пов’язаних з реалізацією (витрати на лабораторні потреби тощо) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, має відображати  такі випадки у відповідних графах Звітів.

У випадку відсутності балансу між графами Звітів, у графі «Примітки» зазначених Звітів необхідно надати пояснення, а також інформацію щодо обсягів зіпсованих, знищених, втрачених товарів.

До речі, у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, за кожен такий випадок, до суб'єктів господарювання  застосовуються штраф у розмірі 17000 гривень.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку