Новини

Уряд розподілив 4 млрд грн державної підтримки аграріїв на 2020 рік

19.02.2020

Сьогодні, 19 лютого, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні визначив 8 основних напрямків, куди у 2020 році будуть спрямовані 4 млрд грн державної підтримки за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

«4 млрд гривень державної підтримки сільгоспвиробників у 2020 році будуть спрямовані у ті напрямки, які є найбільш актуальними для сільгоспвиробників - здешевлення кредитів, компенсацію вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва та інші. Пізніше плануємо додати здешевлення кредитів для купівлі землі сільгосппризначення, але для цього Верховна Рада має підтримати відповідний законопроект», - коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Прийняття постанови офіційно затверджує напрями підтримки аграріїв у 2020 році. Після завершення консультацій з профільними асоціаціями ми виокремили ті напрями, які, з одного боку, є актуальними та економічно-ефективними для аграрної галузі, а з іншого – відповідають запитам самих сільгоспвиробників», - прокоментував рішення Уряду заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Постановою, зокрема, передбачено:

  • державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції;
  • фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;
  • часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;
  • фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;
  • фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;
  • надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Визначення скільки коштів на який напрям піде з передбачених 4 млрд грн відбудеться відповідно до внутрішнього наказу Мінекономіки.

За матеріалами КМУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку