Новини

Поточний рахунок платника ПДВ заблоковано: чи можно поповнити рахунок у СЕА ПДВ готівкою?

17.02.2020

Державна податкова служба України у листі від 04.02.2020 р. № 443/6/99-00-07-03-02-06/ІПК розглянула питання щодо можливості поповнення платником податку рахунку у СЕА ПДВ готівкою через термінал самообслуговування, якщо його поточний рахунок заблоковано (арештовано).

Податківці повідомили, що формула, за якою здійснюється розрахунок реєстраційної суми, визначена п.п. 2001.3 ст. 2001 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) та п. 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість затверджено постановою КМУ від 16.10.2014 року № 569  (далі - Порядок № 569).

Складовою такої формули є ΣпопРах – загальна сума поповнення з поточного рахунка платника його електронного рахунка, в т. ч. з електронних рахунків, що були додатково відкриті відповідно до п. 2001.2 ст. 2001 ПКУ платникам податку – сільськогосподарським підприємствам, що до 1 січня 2017 року застосовували спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 ПКУ.

Відповідно до п. 19 Порядку № 569 за підсумками звітного (податкового) періоду відповідно до задекларованих у податкових деклараціях з ПДВ результатів діяльності, а також у разі подання уточнюючих розрахунків до податкової декларації з ПДВ, платником податку проводиться розрахунок з бюджетом у порядку, визначеному ст 200 ПКУ.

Відповідно до п. 22 Порядку № 569 у разі недостатності коштів на електронному рахунку платника ПДВ для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань платник податку у строки, встановлені ПКУ для самостійної сплати податкових зобов’язань, перераховує на електронний рахунок необхідні кошти з власного поточного рахунка.

Поповнення електронного рахунку платника ПДВ за рахунок інших джерел, наприклад, готівкою через термінал самообслуговування, (в тому числі і у разі, якщо його поточний рахунок заблоковано (арештовано)), нормами чинного законодавства не передбачено.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку