Новини

Містобудівне середовище дружнє до людини незалежно від категорії

13.02.2020
Тема:

Прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності» від 16.01.2020 р. № 473-IX (далі — Закон № 473), метою якого є врахування потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності.

Закон № 473 дає визначення понять «маломобільні групи населення» та «засоби безперешкодного доступу до об’єктів» та передбачає здійснення конкретних заходів, щодо доступності житлових, соціальних та інших містобудівних об’єктів для цієї категорії осіб. Наприклад, облаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, зокрема до під’їздів та/або квартир у житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення може здійснюватися за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

Порядок влаштування таких засобів має затвердити КМУ протягом півроку.

Закон № 473 набрав чинності 12.02.2020 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку