Новини

462 медзаклади підписали договори з Нацслужбою здоров’я

16.08.2018

15 серпня Національна служба здоров’я оголосила про завершення «другої хвилі» контрактування закладів, які надають послуги первинної медичної допомоги.

З жовтня 2018 року на фінансування за тарифами перейдуть 389 комунальних медичних закладів, 40 приватних клінік та 33 лікарі-ФОП, де пацієнтів обслуговують сімейні лікарі, педіатри і терапевти.

Цього разу до нового механізму фінансування приєдналися заклади з усіх областей України. Лідерами з кількістю поданих заяв та підписаних договорів стали Харківська (58 договорів) та Львівська області (34 договори). Зокрема, з Нацслужбою здоров’я починають роботу всі комунальні заклади Харкова, Львова, Сум, Рівного, Житомира, Тернополя, Чернігова, Чернівців, Івано-Франківська, Маріуполя, Мукачева та багатьох інших міст, містечок і сіл. Повний перелік закладів можна переглянути в електронному трекері Національної служби здоров’я.

Заклади, які підписали договори у серпні, уже з жовтня 2018 року почнуть отримувати оплати за надання медичних послуг сімейними лікарями, терапевтами і педіатрами від Нацслужби здоров’я. До цього часу вони продовжуватимуть фінансуватися за субвенцією.

«Багато областей, з яких не було жодної заяви, цього разу змінили своє ставлення до медреформи. Мова про Луганський, Тернопільський, Волинський регіони. В одній Тернопільскій області наразі маємо 21 партнера. Звісно, на перехід на нову форму фінансування інші медзаклади надихнули результати чемпіонів "першої хвилі". Завдяки підписанню договорів з Нацслужбою здоров'я багато головних лікарів підняли зарплатні персоналу в 2-3 рази. Ми обіцяли гідне та справедливе фінансування в системі охорони здоров’я і ми дотримались свого слова», — зазначив голова Національної служби здоров’я Олег Петренко.

Загалом уже 623 медичних заклади працюють з Національною службою здоров’я. Медзаклади, які уклали договіри з НСЗУ, обслуговують загалом 23 млн. людей. З них понад 10 млн. вже обрали своїх лікарів.

Інші комунальні медзаклади, що надають первинну допомогу, мають підписати договори з НСЗУ до кінця 2018 року. З 2019 року всі комунальні заклади, у яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, будуть отримувати оплати за послуги від Нацслужби здоров’я за тарифами. Точні дати «третьої хвилі» укладання договорів Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом.

Нагадаємо, кожен третій українець уже обрав свого лікаря. У Харківській, Вінницькій та Полтавській областях декларацію про вибір лікаря підписав кожен другий житель. З липня в Україні послуги первинної медичної допомоги надаються за чітким переліком: https://bit.ly/2tISVtz. Усі послуги сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів оплачуються у повному обсязі із грошей платників податків.

За матеріалами МОЗ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку