Новини

Форму Звіту про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю пропонують змінити

06.02.2020

Мінсоцполітики на офіційному веб-сайті оприлюднило проект наказу „Про затвердження форми звітності № 10-ПОІ (річна) „Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю” та Інструкції щодо заповнення форми звітності „Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю”.

Проект акта  розроблено на виконання підпунктів ,,a”, ,,b” пункту 1 статті 27 Конвенції про права осіб з інвалідністю, завдань і заходів Державної цільової програми ,,Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів на період до 2020 року”, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2012 № 706 та Плану заходів з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях, наданих Комітетом ООН з прав осіб з інвалідністю, до першої доповіді України про виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.12.2016 № 1073.

Проектом акта пропонується затвердити форму звітності № 10-ПОІ (річна) ,,Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю” та Інструкцію щодо заповнення форми звітності № 10-ПОІ (річна) ,,Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю”, передбачивши в ньому:

  • уточнені дані щодо найменування та місцезнаходження роботодавців;
  • контактні дані роботодавців;
  • місце проживання та вікову групу працюючих осіб з інвалідністю;
  • гендерний аспект;
  • заміну слів ,,інвалід” в усіх відмінках і числах словами ,,особа з інвалідністю” в усіх відмінках і числах.

Результатом прийняття акта стане удосконалення системи показників звітності з питань працевлаштування і зайнятості осіб з інвалідністю з метою приведення їх у відповідність до норм чинного законодавства та проведення всебічного аналізу для формування і прийняття управлінських рішень щодо потреб осіб з інвалідністю, підвищення якості і ефективності державного управління в цій сфері.

У разі прийняття цього документу,  втрачає чинність наказ Мінсоцполітики від 10.02.2007 № 42 ,,Про затвердження форми звітності № 10-ПІ (річна) ”Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів” та Інструкції щодо заповнення форми звітності № 10-ПІ (річна) ”Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 13.02.2007 за № 117/13384.

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу:

  • Міністерство соціальної політики України, 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: info@mlsp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються у письмовому та/або електронному вигляді.

ДОВІДКОВО:

  • Зразок нової форми звітності № 10-ПОІ (річна) ,,Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю” (завнтажити)
  • Інструкція щодо заповнення форми звітності № 10-ПОІ (річна) ,,Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю” (завнтажити).

 

 

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку