Новини

Держпраці рекомендує СГ та експертним організаціям звернути увагу на найбільш поширені недоліки в документації під час оформлення дозволів

05.02.2020

З метою уникнення непорозумінь Держпраці рекомендує суб’єктам господарювання та експертним організаціям звернути увагу на найбільш поширені недоліки в документації під час оформлення дозволів.

Недоліки у заяві на одержання дозволів

  1. Подана заява не відповідає формі, наведеній у додатку 4 Порядку: не від юридичної особи.
  2. У заяві не зазначено, яке саме устатковання напругою понад 1000 В (електричне устатковання електричних станцій та мереж; технологічне електрообладнання) підприємство буде випробувати.
  3. У заяві перелік робіт не відповідає переліку, що зазначений у висновку експертизи.
  4. У заяві назва устатковання підвищеної небезпеки не відповідає назві переліку устатковання, що наведена у пункті 2 додатку 3 Порядку.

Недоліки у висновках експертизи

  1. Висновки надходять без захисту сторінок.
  2. Висновки розробляються експертними організаціями, в яких у сфері акредитації органу з інспектування не зазначено види робіт та перелік машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, на які розробляються висновки експертизи.

Також Держпраці наголошує, що згідно з законодавством документи дозвільного характеру видаються на безоплатній основі. Будь-які пропозиції щодо посередництва чи сприяння в отриманні дозволу не відповідають закону. Будьте обачними, щоб не потрапити до рук шахраїв.

За матеріалами Держпраці

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку