Новини

Держпраці інформує про Порядок проходження медичних оглядів працівниками транспортних засобів

04.02.2020

Працівники транспортних засобів проходять попередні (періодичні) медичні огляди як працівники, зайняті на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, з урахуванням специфіки діяльності, шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, окрім тих, які підлягають оглядам відповідно до наказу МОЗ та МВС від 31.01.2013 № 65/80 (п. 2.14 Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом МОЗ  від 21.05.2007 № 246).

Для підтвердження права на керування транспортним засобом водії транспортних засобів підлягають періодичному медичному огляду, а саме, водії:

  • віком до 55 років (включно) — один раз на 10 років;
  • віком від 56 до 75 років (включно) — один раз на 3 роки;
  • віком від 76 років і більше — один раз на рік.

Окрім того, водії, які виконують роботи з перевезення пасажирів та вантажів, підлягають періодичному медичному огляду один раз на рік (п.1.3 Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого наказом МОЗ та МВС від 31.01.2013 № 65/80 (далі — Положення № 65/80)).

Попередній (періодичний) медичний огляд кандидатів у водії (водіїв) транспортних засобів проводить медична комісія з метою вирішення питання про придатність особи до безпечного керування транспортним засобом, враховуючи Перелік захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування відповідними транспортними засобами, затверджений наказом МОЗ від 24.12.1999 № 299 (п. 2.1 Положення № 65/80).

Наявність у особи захворювання або вади згідно з Переліком є протипоказанням до керування транспортним засобом відповідної категорії. 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку