Новини

Новий інструмент для розрахунку вартості платної послуги для надавачів ПМД

27.01.2020

В умовах зміни принципів фінансування системи охорони здоров’я медичні заклади та лікарі-ФОП первинної медичної допомоги потребують сучасних методів розрахунку вартості платних послуг. У цьому їм допоможе новий електронний інструмент.

Електронний інструмент «Pay&Care» розробили експерти проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» у рамках програми з підтримки Уряду у впровадженні реформи охорони здоров’я. 

Він дозволить надавачам ПМД:

  • розробити тарифи для надання платних послуг;
  • проводити переговори щодо актуалізації колективного договору, зокрема, у питанні преміювання персоналу;
  • розробляти та вносити зміни до фінансового плану;
  • проводити переговори з власником закладу щодо статті доходів та видатків.

Скористатись новим електронним інструментом можуть усі надавачі первинної медичної допомоги, які підписали договір з НСЗУ. Інструмент можна використовувати для обрахунку вартості послуг в рамках 9 груп, які відповідають переліку в постанові КМУ № 1138.

Інструмент «Pay&Care» простий у використанні, не потребує спеціального програмного забезпечення і має автоматичний розрахунок. Детальніше з інструментом та принципом його роботи можна ознайомитись за посиланням: http://healthreform.in.ua/pay-care/

Нагадаємо, що з липня 2018 року запрацював принцип «гроші йдуть за пацієнтом» для первинної ланки. Якщо раніше держава утримувала заклади охорони здоров’я, то тепер оплачує конкретний пакет медичних послуг, наданий пацієнтам у медичному закладі, що має діючий договір з НСЗУ. Фінансове планування та адміністрування в нових умовах відіграє ключову роль в питанні надання якісної медичної допомоги пацієнтам.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку