Новини

Опубліковано фінальний документ щодо специфікацій та умов закупівлі медичних послуг за Програмою медичних гарантій

24.01.2020

На сайті НСЗУ опубліковано фінальний документ щодо специфікацій та умов закупівлі медичних послуг за Програмою медичних гарантій, що запрацює у повному обсязі у 2020 році. Погодження цих специфікацій та умов закупівлі було надано МОЗ 21 січня 2020 року.

НСЗУ закуповуватиме медичні послуги у закладах усіх рівнів надання медичної допомоги за умови дотримання ними умов надання конкретних послуг, а також їх обсягу.
Програма медичних гарантій організована через пакети медичних послуг. Пакет медичних послуг складається з медичних послуг, до яких застосовується єдиний опис щодо специфікації послуг і до надання яких встановлюються єдині умови.

Усі послуги, що включені до пакету, будуть оплачені з використанням єдиного типу тарифу. Власне тариф може відрізнятися для різних послуг в пакеті, але підхід до оплати (наприклад, за глобальним бюджетом), не буде відрізнятися.

Формувалися вимоги на основі галузевих стандартів, уніфікованих клінічних протоколів надання медичної допомоги, примірних табелів матеріально-технічного оснащення, інших чинних нормативно-правових актів та міжнародних рекомендацій. До формування вимог були залучені лікарі-практики. Загалом, до Програми медичних гарантій входять 27 пакетів медичних послуг.

Медичні працівники, які надаватимуть медичну допомогу за Програмою медичних гарантій, повинні відповідати єдиним кваліфікаційним вимогам, встановленим чинними нормативно-правовими актами України.

Вимоги є мінімальними і лише специфікують окремі важливі для Програми медичних гарантій умови роботи надавачів за договором з НСЗУ і не є галузевими стандартами у сфері охорони здоров'я. Діяльність закладів охорони здоров'я і надалі регламентуватиметься чинним законодавством.

Детальніше з вимогами ПМГ-2020 можна ознайомитись на сайті НСЗУ

За матеріалами НСЗУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку