Новини

Президент підписав указ, який узгоджує вік призову на військову службу з вимогами українського законодавства

20.01.2020

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ від 16.01.2020 року №13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році», яким вік призову узгоджується з вимогами Закону «Про військовий обов'язок і військову службу».

Цей указ визначає строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби у 2020 році.

Також указ передбачає призов на строкову військову службу осіб, які досягли 18 років, відповідно до вимог статті 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

Військовослужбовці строкової служби не направляються для проходження служби в район проведення операції Об’єднаних сил і проходять службу виключно на мирній території України.

Водночас, згідно зі статтею 20 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», на військову службу за контрактом приймаються громадяни віком від 18 років. Військовослужбовці військової служби за контрактом беруть участь у бойових діях.

Таким чином, цим указом вік осіб, що призиваються на строкову військову службу, зрівнюється з віком осіб, які приймаються на військову службу за контрактом, відповідно до законодавства.

Реалізація указу Президента України забезпечить своєчасне виконання заходів, пов’язаних з підготовкою, проведенням призову громадян України на строкову військову службу та звільненням у запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби у 2020 році.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку