Новини

УВАГА! Фонд соцстраху повідомляє про підроблені бланки “лікарняних”

14.01.2020

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області (далі - Управління) повідомляє, що протягом останнього часу страхувальники Сумської області почали отримувати для оплати листки непрацездатності, видані Товариством з обмеженою відповідальністю «Медаком» (код ЄДРПОУ 30761369), яке нібито розташоване за адресою: м. Суми, вул. Ярослава Мудрого, 61.

Бланк листка непрацездатності, виданий ТОВ «Медаком», має суттєві зовнішні відмінності від  технічного опису листка непрацездатності встановленого зразка, зокрема:

  • висота графи «Причина непрацездатності» має складати 14 мм;
  • у графі «Видано новий листок непрацездатності (продовження)» відсутні пробіли між словами.

Слід зазначити, що за результатами виїзду за адресою розташування ТОВ «Медаком», вказаною в листку непрацездатності, а саме: м. Суми, вул. Ярослава Мудрого, 61, було встановлено відсутність цього закладу.

Варто зауважити, що юридична адреса ТОВ «Медаком», відповідно до відомостей ЄДР, знаходиться на тимчасово окупованій території у місті Луганську.

Управління нагадує, що відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Якщо Ви маєте сумнів щодо правильності видачі листка непрацездатності (лікарняний має відмінності від затвердженого бланку, відрізняється по кольору, виданий маловідомим приватним закладом охорони здоров’я, усі записи у лікарняному здійснюються одним лікарем тощо ) – звертайтеся до відділення Управління Фонду за місцем обліку або до відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Управління.

В інших випадках матеріальне забезпечення не повинно призначатись.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку