Новини

Кількість зупинених ПН/РК у співвідношенні до зареєстрованих скоротилася в 1,5 раза

13.01.2020

Державна податкова служба вдосконалює систему автоматичного моніторингу. Результатом цієї роботи є скорочення частки  сум ПДВ по зупинених  податкових накладних / розрахунках коригування (ПН/РК) до загального обсягу сум ПДВ по зареєстрованих ПН/РК. Одночасно скорочується і частка платників, реєстрацію чиїх ПН/РК в Єдиному реєстрі зупинено.

Зокрема, у листопаді 2019 року кількість платників, реєстрацію чиїх податкових накладних було зупинено, складала 1,75% від загальної кількості платників, чиї накладні було зареєстровано в Єдиному реєстрі. Для порівняння: у листопаді 2018 року - 2,71%. Кількість зупинених ПН/РК у співвідношенні до зареєстрованих у листопаді 2019 року становила 0,11%, у листопаді 2018 року - 0,17%. Сума ПДВ таких зупинених ПН/РК у співвідношенні до зареєстрованих у листопаді 2019 року складала 0,57%, у листопаді 2018 року - 0,78% .

«Вдосконалення системи автоматичного моніторингу дозволяє нам підвищувати її якість і точність. Це означає, що у ДПС є всі необхідні ресурси, аби ефективно виявляти спроби неправомірного формування податкового кредиту і запобігати їм. З іншого боку це також означає, що сумлінні платники можуть працювати спокійно і вчасно отримувати відшкодування ПДВ», - прокоментував очільник ДПС Сергій Верланов.

За матеріалами ДПСУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку