Новини

Уряд запускає комплексну послугу «єМалятко»

06.01.2020

3 січня 2020 року у Харкові вперше надано комплексну послугу єМалятко.

Батьки новонародженої дитини отримали цю послугу без черг та зайвої бюрократії у Харківському міському перинатальному центрі. Молодим батькам свідоцтво про народження вручила заступниця Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська, яка презентувала послугу.

Харківська пара отримала 6 послуг за 1 заявою в пологовому будинку:

  • державна реєстрація народження;
  • визначення походження дитини;
  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
  • визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;
  • внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

єМалятко загалом передбачає 10 послуг для батьків новонароджених в одній послузі від держави. Наразі послуга доступна в тестовому режимі у Харкові і об’єднує 8 сервісів. Крім того, кількість необхідних документів знизиться з 37 до 1.

Протягом січня послугу буде запущено ще в 10 українських містах: Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Рівному, Кривому Розі, Львові, Луцьку, Вінниці та Маріуполі.

Реалізація комплексної послуги єМалятко розпочалася 5 місяців тому за дорученням Президента України. Наразі впровадження сервісу відбувається Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби; та за сприяння міжнародних проєктів: SURGE, програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми ULEAD з Європою, EU4PAR.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку