Новини

Індивідуальна програма професійного розвитку держслужбовців: у 2019 році — за старими правилами

14.12.2019
Тема:

Оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців проводиться на підставі, зокрема, виконання індивідуальної програми, складеної державним службовцем строком на один рік у грудні року, що передує звітному, за результатами оцінювання службової діяльності.

НАДС на своєму офіційному сайті (www.nads.gov.ua) в розділі НПА опублікувало Роз’яснення щодо складання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності (індивідуальної програми професійного розвитку) від 03.12.2019 р. № 82-р/з.

При складанні індивідуальної програми слід враховувати, зокрема, вимоги Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, затвердженого постановою КМУ від 06.02.2019 р. № 106 (далі — Положення № 106). Серед іншого, п. 7 Положення № 106 за результатами професійного навчання держслужбовцям нараховуються кредити ЄКТС. В межах виконання індивідуальних програм протягом календарного року держслужбовці мають набрати не менше одного кредиту ЄКТС.

Оскільки індивідуальні програми за результатами оцінювання службової діяльності у 2018 році державними службовцями складено до набрання чинності Положенням № 106 (набрало чинності 21.02.2019 р.), норми п. 7 Положення № 106 у 2019 році не застосовуються. Тобто на норми п. 7 Положення № 106 потрібно зважати у грудні 2019 року, складаючи індивідуальну програму на 2020 рік.

Крім того, НАДС наказом від 04.12.2019 р. № 221-19 затвердило Методичні рекомендації щодо складання та моніторингу виконання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця (індивідуальної програми професійного розвитку). Крім самих роз’яснень щодо складання та моніторингу виконання індивідуальної програми, Методрекомендації містять Орієнтовний перелік професійних компетентностей державних службовців (додаток 1) та Приклад заповнення змістовної частини індивідуальної програми (додаток 2).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку