Новини

Чи застосовуються штрафні санкції, якщо в Декларації з податку на прибуток підприємств не проставлені позначки про подання форм фінансової звітності

09.08.2018

Чи застосовуються до платника податку штрафні санкції, якщо в Податковій декларації з податку на прибуток підприємств не проставлені позначки про подання додатка ФЗ та форм фінансової звітності до декларації, та чи може вважатися така декларація неподаною?

Главою 11 розділу ІІ ПКУ не передбачено застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за не проставляння позначки у Декларації про подання додатка ФЗ та форм фінансової звітності до Декларації.

 Разом з тим, відповідно до положень п. 46.2 ст. 46 ПКУ, ст. 48 ПКУ та п. 49.15 ст. 49 ПКУ, у разі якщо в Декларації не проставлені позначки про подання додатка ФЗ, форм фінансової звітності до Декларації та разом з відповідною Декларацією не подано фінансову звітність в установленому порядку, то така Декларація вважається неподаною.

Невиконання платником податків обов’язку щодо подання до контролюючого органу Декларації в порядку та строки, встановлені ПКУ, тягне за собою відповідальність, передбачену п. 120.1 ст. 120 ПКУ.

 Зокрема, згідно з п. 120.1 ст. 120 ПКУ за неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку