Новини

Посилена відповідальність за операції з обігу та фальсифікації ліків

02.12.2019

В Офісі великих платників податків ДПС повідомляють, що Верховна Рада Законом України від 12.11.2019 № 284-IX "Про внесення змін до статті 3211 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів" збільшила кримінальну відповідальність за незаконну діяльність з ліками.

Цим законом внесені зміни до ст. 3211 Кримінального кодексу України, нині виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років (до цього становив від 3 та 5 років).

Також розширили коло суб’єктів, які вчиняють такі діяння. Так, ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі Інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів - караються позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна (до цього - позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна).

У разі, якщо вищезгадані дії, призвели до смерті особи або спричинили інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років (раніше - від 8 та 10 роківабо довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Закон набирав чинності з 28.11.2019 року.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку