Новини

ДПС викрито схему, яка дозволяла занижувати реальний виторг на 5000%

20.11.2019

У Пресслужбі ДПСУ повідомили, під час проведення доперевірочного аналізу закладів торгівлі Київської області співробітники Державної податкової служби встановили, що в мережі магазинів з продажу пива по факту розрахунку за придбане пиво видають покупцям розрахункові чеки, які лише імітують справжні розрахункові документи – фіскальні чеки.

Робота мережі була організована наступним чином: при розрахунку банківською карткою покупцю видавався справжній розрахунковий документ, роздрукований на зареєстрованому в органах ДПС реєстраторі розрахункових операцій, оскільки кошти надходили на розрахунковий рахунок. Натомість під час оплати готівкою продавець переключав касову систему на нефіскальний принтер, який друкував розрахункові чеки з усіма обов’язковими реквізитами справжнього фіскального чеку. В результаті інформація про проведений розрахунок до податкових органів не передавалася. Це давало можливість занижувати обсяги продажів та суми сплати єдиного та акцизного податку.

Так, починаючи з червня 2019 року співробітники податкової служби зібрали 136 розрахункових чеків мережі магазинів з продажу пива, які імітують справжні розрахункові документи. Проведені і підтверджені документально операції з продажу не були відображені в базах даних ДПС та в загальнодоступному ресурсі «Пошук фіскального чеку» в електронному кабінеті платника на сайті ДПС (https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check).

Показовим є той факт, що вказаними суб’єктами господарювання у день фактичної перевірки проведено розрахунків готівкою на суму  10,75 тис. грн. А за 9 місяців 2019 року офіційно було задекларовано розрахунків на суму лише 49,7 тис. грн. Тобто середньоденний виторг під час проведення перевірки (1,3 тис. грн) більший від середньоденного виторгу за попередні дні (0,02 тис. грн)  на понад 5000 відсотків!

Податківці також встановили, що, не зважаючи на очевидність зв’язку господарських одиниць мережі між собою, роздрібні продажі здійснювали 7 різних суб’єктів господарювання – фізичних осіб, які зареєстровані в одній податковій інспекції не за місцем фактичної діяльності.

Фактичні перевірки виявили також низку інших порушень. Так, у 7 випадках із 8 роботодавцем використовувалась праця найманих робітників без належного оформлення трудових відносин та без повідомлення про це органів ДПС.

Матеріали перевірок направлено до податкових органів області, де зареєстровані суб’єкти господарювання, для прийняття рішення у відповідності до вимог чинного законодавства.

За матеріалами ДПСУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку