Новини

Закінчилися бланки листків непрацездатності — на підставі довідки не можна нараховувати допомогу

15.11.2019
Тема:

Дописи в соцмережах свідчать, що в багатьох закладах охорони здоров'я (ЗОЗ) наразі закінчилися бланки листків непрацездатності. Тож замість них працівникам видають довідки. У зв’язку з цим виникають питання щодо оплати днів хвороби та нарахування допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

На жаль, на підставі довідки не можна нараховувати допомогу, в тому числі оплату перших 5 днів хвороби за рахунок установи. Річ у тім, що підставою для призначення лікарняних за основним місцем роботи є оригінал листка непрацездатності, оформленого в установленому порядку, а для сумісника — його копія, завірена за основним місцем роботи (ч. 1 ст. 31 3акону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» в редакції від 28.12.2014 р. № 77-VIII, п. 3 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 26.06.2015 р. № 440). Без листка непрацездатності комісія (уповноважений) із соцстрахування не має права призначати лікарняні (декретні) незалежно від обставин, у зв’язку з якими працівник його не надав. У даному випадку вина не працівника, а ЗОЗ.

Тож виходить, що з об’єктивних причин працівнику затримають оплату днів хвороби на невизначений строк. Нічого не залишається, окрім як чекати, допоки в ЗОЗ з’являться бланки листків непрацездатності (і потім обміняти на нього довідку). При цьому відмову комісія (уповноважений) має зафіксувати в розділі ІІ Протоколу засідання комісії із соціального страхування (рішення уповноваженого).

Сама ж довідка є лише підтвердженням того, що працівник був відсутній на роботі з поважної причини — у зв’язку з хворобою (відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами). У Табелі обліку використання робочого часу неоплачену тимчасову непрацездатність на підставі довідки позначайте кодом «НН» (27). А після того, як працівник надасть листок непрацездатності, потрібно внести зміни до Табелю, позначивши такий період кодом «ТН» (26). Подальші дії щодо призначення та виплати допомоги звичні: (1) комісія (уповноважений) із соцстрахування приймає рішення про призначення допомоги (оформлює протокол), (2) бухгалтерія розраховує суму допомоги та подає до Фонду заяву-розрахунок, (3) оплату перших 5 днів хвороби виплачує працівникові в найближчий строк для виплати зарплати, а допомогу — після отримання коштів від Фондів. Більше подробиць читайте в газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 37/2018, с. 6.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку