Новини

Графік збільшення мінімального розміру капіталу банків пом’якшено

12.11.2019

Національний банк України в рамках підготовки пропозицій щодо змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність" ініціював встановлення мінімального розміру статутного капіталу банку на рівні 200 млн грн.

Діючі на сьогодні норми законодавства вимагають від банків поступового збільшення розміру статутного капіталу до 500 млн грн до 11 липня 2024 року.

До ухвалення Верховною Радою України відповідного законопроєкту Національний банк прийняв рішення перенести з 11 липня 2020 року до 1 січня 2021 року термін приведення банками розміру статутного та регулятивного капіталу до 300 млн грн. Після ухвалення цього законопроєкту  Національним банком України будуть внесені відповідні зміни до нормативно-правових актів.

Ці зміни затверджені постановою Правління НБУ від 07 листопада 2019 року № 130 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набирає чинності з дня, наступного за її офіційного опублікування.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку