Новини

Санаторно-курортне лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

11.11.2019

В Управлінні праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради роз'яснили питання щодо санаторно-курортного лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1.

Один із видів лікувально-профілактичної допомоги, пов’язаної з використанням природних лікувальних факторів (мінеральні води, лікувальні грязі,сприятливий клімат тощо).

Головними завданнями санаторно-курортного лікування є:

  • ліквідація або зменшення проявів патологічного процесу;
  • відновлення або покращення порушених функцій;
  • підвищення загальної реактивності;
  • попередження інвалідизації та сприяння соціальній реабілітації.

Механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, передбачає укладання трьохсторонньої угоди між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому кожному забезпечено право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення. Крім права самостійного вибору, також передбачено введення окремого обліку постраждалих громадян, які виявили бажання отримати грошову компенсацію замість путівки на санаторно-курортне лікування.

Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Розміри відшкодування за надане лікування в 2019 році становлять :

  • для осіб, віднесених до катерогії 1, - 7300 гривень;
  • для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, - 14 500 гривень.

Компенсація за невикористану путівку виплачується з розрахунку 35% діючого на перше січня поточного року, прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність . Тобто у 2019 році розмір складає 524,00 грн.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку