Новини

Затвердження переліку посад держорганів, які виконують функції з обслуговування: роз’яснення від НАДС

08.11.2019
Тема:

На сайті НАДС у розділі «НПА» оприлюднено роз’яснення «Щодо визначення/затвердження державними органами переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, із урахуванням Закону України від 19 вересня 2019 року № 117-ІХ "Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади"» від 29.10.2019 р. № 80-р/з.

Так, визначення посад працівників, які виконують функції з обслуговування, здійснюється за Критеріями визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, затвердженими постановою КМУ від 06.04.2016 р. № 271, виходячи зі штатного розпису відповідного держоргану, де відображаються повне найменування посад та їх приналежність до певних структурних підрозділів, а також посадових обов’язків таких працівників.

У разі, якщо посадовим обов’язкам працівника притаманні й держслужбові, й обслуговуючі функції, при вирішенні питання віднесення посади слід враховувати, які з цих посадових обов’язків є основними і займають більше робочого часу працівника.

Перелік посад працівників з обслуговування в держоргані затверджує керівник держслужби відповідного органу. Зміни до переліку чи його скасування, на думку НАДС, законодавством не передбачені. Але в разі змін у структурі та штаті держоргану, що впливають на актуальність переліку, слід затверджувати новий перелік.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку