Новини

Встановлення норми тривалості робочого часу

07.08.2018

Чинним законодавством не передбачено встановлювати єдину норму тривалості робочого часу на місяць чи рік. Ця норма може бути відмінною залежно від того, який робочий тиждень установлений на підприємстві (п’ятиденний чи шестиденний), яка тривалість щоденної роботи, коли встановлено вихідні дні, а тому на підприємствах, в установах й організаціях рішення щодо встановлення норми тривалості робочого часу на відповідний рік ухвалюється самостійно за дотримання, зокрема, вимог ст.50-53, 67 і 73 КЗпП України.

Згідно зі ст.7 Закону України «Про колективні договори і угоди» в колективному договорі встановлюються взаємні зобов’язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових і соціально – економічних відносин, зокрема режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку, оплати праці.

Отже, власник або уповноважений ним орган самостійно розраховує норму тривалості робочого часу з урахуванням вимог, передбачених КЗпП України.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Ольга Шувакіна

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку