Новини

Новий Порядок прийняття рішень про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, - оприлюднено проект наказу Мінфіну

01.11.2019

Державна податкова служба України на офіційному веб-сайті представила для обговорення проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – проект наказу).

Метою проекту наказу є забезпечення прийняття рішень про реєстрацію або відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, реєстрацію яких зупинено, за результатами розгляду пояснень та копій документів, необхідних для прийняття рішення контролюючим органом.

Проектом наказу пропонується затвердити новий Порядок прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, в якому передбачено:

  1. У разі зупинення реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Реєстр) платник податку має право подати письмові пояснення та копії документів, необхідних для розгляду питання щодо прийняття контролюючим органом рішення про реєстрацію ПН/РК в Реєстрі.
  2. Перелік документів, необхідних для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в Реєстрі, включає в себе:
  • договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками до них;
  • договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлені повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції;
  • первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявності певних типових форм та галузевої специфіки, накладні;
  • розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків;
  • документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачена договором та/або законодавством.
  1. Письмові пояснення та копії документів, зазначених у п. 4 цього Порядку, платник податку має право подати до контролюючого органу протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного у податковій накладній/розрахунку коригування.
  2. Платник податку має право подати письмові пояснення та копії документів до декількох ПН/РК, якщо такі ПН/РК складені на одного отримувача – платника податку за одним і тим самим договором або якщо в таких ПН/РК відображені однотипні операції (з однаковими кодами товарів згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) або кодами послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДКПП).
  3. Письмові пояснення та копії документів, зазначених у п. 2 цього Порядку, платник податку подає до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про електронні документи та електронний документообіг» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого в установленому порядку.

Також, проектом наказу передбачено, що втрачає чинність, наказ Мінфіну від 13.06.2017 № 566 «Про затвердження Порядку роботи комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про  реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації». 

Розробником проєкту наказу є Державна податкова служба України.

Зауваження та пропозиції стосовно проєкту наказу надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

  • Державна податкова служба України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8., e-mail: monitoringcentr@sfs.gov.ua.
  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail:  infomf@minfin.gov.ua

Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, e-mail:  inform@dkrp.gov.ua.

ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ

  • Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (Завантажити)
  • Порядок прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у редакції (Завантажити)
  • Додаток 1 до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (п. 9) (Завантажити)
  • ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (Завантажити)
  • ПРОГНОЗ ВПЛИВУ реалізації проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядкуприйняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» на ключові інтереси заінтересованих сторін (Завантажити)

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку