Новини

ОМС затверджують не тільки види суспільно корисних робіт, а і перелік об’єктів, на яких вони виконуються

03.08.2018
Тема:

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» від 03.07.2018 р. № 2475-VIII. Ним, зокрема, збільшено граничну кількість годин адмінстягнення у вигляді суспільно корисних робіт за несплату аліментів — з 240 до 360 год, а також доповнено відповідальність за несплату аліментів у вигляді штрафів та введено відповідальність за ухилення та злісне ухилення від виконання суспільно корисних робіт.

Але основною зміною для органів місцевого самоврядування (ОМС) є врегулювання питання визначення об’єктів для відбування адмінстягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Відтепер нормами оновленої ч. 1 ст. 311 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 р. № 8073-X визначено, що, окрім видів суспільно корисних робіт, органи місцевого самоврядування визначають і перелік об’єктів для їх виконання. Нагадаємо: раніше чітко такої норми чинне законодавство не передбачало (детальніше див. газету «Бухгалтерія: бюджет» № 28/2018, с. 8).

Втім, відповідних змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р. № 280-97/ВР (далі — Закон про МС) даним Законом не внесено. Тож до внесення відповідних змін виконавчим органам місцевих рад при визначенні такого переліку на підвідомчій території після набрання чинності Законом і надалі слід керуватись ст. 40 Закону про МС.

Закон набирає чинності 28.08.2018 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку