Новини

Підключення до електронної системи охорони здоров'я: який алгоритм?

11.10.2019

Підключення до електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ) - ще один обов'язковий крок до того, щоб гроші прийшли за пацієнтами саме у ваш заклад у 2020 році.

ЕСОЗ складається з двох взаємопов’язаних частин: центральної бази даних (ЦБД) та електронних медичних інформаційних систем (МІС). Саме завдяки МІС заклади отримують доступ до ЦБД.

Отже, алгоритм такий.

Перше, що потрібно зробити, це - вибрати медичну інформаційну систему, з якою будете працювати. Цей крок настільки ж обов'язковий, як вибір банку для здійснення фінансових розрахунків. Медичні заклади можуть віддавати перевагу будь-якій МІС. Ринок медичних інформаційних систем на сьогодні є конкурентним та передбачає велику кількість учасників.

Важливий момент: не всі наявні МІС мають підключення до ЕСОЗ. Медичні інформаційні системи, які успішно пройшли тестування та отримали підключення до ЕСОЗ, можна знайти за посиланням. Також там можна побачити, які саме підключені модулі (тобто, який саме функціонал) має та чи інша МІС. Якщо якийсь з МІСів відсутній у переліку, то його готовність забезпечити навіть мінімальний функціонал є сумнівною.

Всі наступні кроки з підключення закладу до ЕСОЗ здійснюються за допомогою МІС.

Крок 1. Реєстрація закладу охорони здоров’я в ЕСОЗ, а також реєстрація місць надання послуг та медичних працівників.

Крок 2. Отримання медичними працівниками власних кваліфікованих електронних підписів (КЕП). Радимо отримувати саме КЕП співробітника організації (юридичної особи) - це дає можливість виписувати електронні рецепти. Детальніше про отримання КЕП читайте тут.

Крок 3. Результатом вищезазначених дій має стати підключення кожного робочого місця закладу охорони здоров'я до електронної системи охорони здоров’я за допомогою МІС.

Детальніше про підключення до ЕСОЗ - на сайті  НСЗУ за посиланням.

За матеріалами НСЗУ

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку