Новини

Чи враховуються у складі витрат ФОП від`ємні курсові різниці від продажу валюти?

03.08.2018

ДФС у листі від 31.07.2018 р. № 3337/Г/99-99-13-01-02-14/ІПК розглянула питання щодо включення до складу витрат ФОП від’ємної курсової різниці, яка виникла при продажу валютної виручки на міжбанківському валютному ринку, отриманої від здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Фахівці ДФС зазначили, що валютні кошти, які надходять на валютний рахунок ФОП від здійснення зовнішньоекономічної діяльності, перераховуються у гривні за офіційним курсом НБУ.

Та якщо при продажу частини валютної виручки на міжбанківському валютному ринку курс іноземної валюти нижчий за офіційний курс НБУ, то у ФОП виникає від'ємна курсова різниця.

При цьому перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів ФОП від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, визначених п. 177.4 ст. 177 Податкового кодексу України, не містить суми від’ємної курсової різниці, яка виникає при продажу валютної виручки.

Тому у ДФС вважають, що сума від’ємної курсової різниці до складу витрат ФОП не включається.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку