Новини

Закон про касові апарати в дії: навіщо кожному підприємцю знадобиться бухгалтер

09.10.2019

Відтепер через новий закон про касові апарати, кожному ФОПу потрібен буде бухгалтер, аби розібратися у нових правилах ведення товарообігу. Про це заявила заслужений економіст України, народний депутат від партії "Європейська солідарність" Ніна Южаніна у програмі "Час: Online" на "5 каналі".

"Усі підприємці будуть вести складський облік – це те, чого вони ніколи не робили. Тобто перед початком роботи треба буде всі одиниці товару, які є, занести в програмне забезпечення. Якщо ти ще й платник ПДВ – це треба організувати бухгалтерію. Виходить, що кожному ФОПу потрібен буде бухгалтер. Усе прийдеться вивчати самостійно, бо знаючи, який зараз споживчий попит і наскільки мало йде продажів у кожного підприємця на ринку, навряд чи вони зможуть утримувати ще додаткового бухгалтера", – припустила Ніна Южаніна.

Вона додала, що тоді, коли інші країни намагаються вивести частину економіки з тіні через запровадження більш зручних і простих форм, Україна йде зовсім іншим шляхом.

"Потрібно вводити для певних категорій і видів діяльності простіші норми щодо розвитку малого і середнього бізнесу. Адже виходить так, що Україна робить все, аби підприємці, які вже зайняли свою нішу в бізнесі, хочуть закриватися. Економіка країни буде розвиватися саме завдяки малому та середньому бізнесу. Я вважаю, що підприємці мають нині об'єднуватися і разом думати, як впоратися з новими правилами, можливо, на основі громадських організацій", – наголосила Ніна Южаніна.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку