Новини

Подовжено перехідний період на рахунки за стандартом IBAN

02.10.2019

В Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунку за стандартом IBAN, що є важливим кроком у розвитку платіжної системи країни.

З  05 серпня 2019 року усі банки відкривають клієнтам нові рахунки лише за стандартом IBAN, а діючі рахунки поступово (до 31 жовтня 2019 року) змінюють відповідно до вимог цього стандарту.

Сьогодні банки приймають до виконання документи на переказ коштів клієнтів, у яких заповнено або пара реквізитів “Код банку” та “Рахунок”, або рахунок за стандартом IBAN.

Статистика Нацбанку підтверджує позитивну динаміку використання клієнтами рахунків за стандартом IBAN. Так, станом на 01 жовтня 2019 року кількість початкових платежів за стандартом IBAN у системі електронних платежів НБУ становить 61% від загальної кількості здійснених платежів.

Разом з тим, у зв’язку зі зверненням Державної казначейської служби України для забезпечення виконання бюджетних програм в повному обсязі, Нацбанк ухвалив рішення про продовження до 12 січня 2020 року можливості заповнення пари реквізитів у документах на переказ коштів.

Тобто включно до 12 січня 2020 року банки прийматимуть до виконання документи на переказ коштів, у яких заповнено або пара реквізитів “Код банку” та “Рахунок”, або рахунок за стандартом IBAN, а з 13 січня 2020 рокувиключно рахунок за стандартом IBAN.

Таке рішення передбачено постановою Правління Національного банку України від 26.09.2019 № 118 “Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162”, що набирає чинності з 02 жовтня 2019 року.

За матеріалами НБУ 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку