Новини

У ДФС бажають контролювати усі доходи ФОП, у т. ч. які надходять на звичайні картки ФО

02.08.2018

У ДФС України відбулася зустріч, ініціатором якої виступив в.о. заступника Голови ДФС Євген Бамбізов, за участі керівників профільних підрозділів ДФС та фахівців Офісу великих платників податків з представниками найбільших банків України.

Приводом для такої зустрічі стали особливості виконання норми статті 69 Податкового кодексу України.

Так, у відповідності до вищевказаної статті банки та інші фінансові установи зобов'язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника податків - юридичної особи, у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, у день відкриття/закриття рахунка.

В свою чергу, контролюючий орган не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення від фінансової установи про відкриття рахунка зобов'язаний направити повідомлення про взяття рахунка на облік або відмову у взятті контролюючим органом рахунка на облік із зазначенням підстав у порядку, визначеному цим Кодексом.

Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 18.08.2015 № 721.

Водночас, прискорена інформатизація банківського сектору а також розширення спектру електронних послуг, що надаються фінансовими установами клієнтам через системи електронного банкінгу, можуть нести в собі ризики приховування реального обсягу надходжень підприємця від провадження ним діяльності. Як приклад – використання фізичною особою підприємцем рахунку, відкритого для нього в банку як для фізичної особи з метою отримання оплат за свої послуги чи товари, які в свою чергу не оподатковуються.

Способом запобігання таким випадкам може стати подання банками повідомлень про відкриття/закриття всіх без виключення рахунків платників податків-фізичних осіб (підприємців) до контролюючих податкових органів.

Відтак, на зустрічі, закладено основи такому механізму а також визначено дієві напрямки його реалізації у взаємодії із банківською спільнотою.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку