Новини

Сума грошової компенсації, що виплачується ФО замість лікувально-профілактичного харчування підлягає, оподаткування ПДФО та військовим збором

02.08.2018

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до пп. 165.1.9 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, одержаного платниками податку, не включається вартість безоплатного лікувально-профілактичного харчування.

 Забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням регулюється ст. 7 Закону України від 14 жовтня 1992 року № 2694-XII ”Про охорону праці” із змінами і доповненнями, який визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян на охорону їх життя і здоров’я в процесі трудової діяльності, а також ст.166 Кодексу законів про працю України.

Згідно із ст. 7 Закону № 2694 грошова компенсація на придбання лікувально-профілактичного харчування, молока або рівноцінних йому харчових продуктів на умовах, передбачених колективним договором, виплачується працівнику при роз’їзному характері роботи.

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, суми грошового або майнового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, крім тих, що обов’язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету або звільняються від оподаткування згідно з цим розділом (п.п.164.2.17 ”г” ПКУ).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку