Новини

Набули чинності зміни до методики обрахунку та оприлюднення курсу НБУ

01.08.2018
Тема: ЗЕД

Сьогодні, 01 серпня 2018 року, набувають чинності зміни до методики обрахунку та оприлюднення курсу Національним банком України.

Офіційний курс гривні до долара США розраховуватиметься на підставі інформації про всі угоди з купівлі-продажу доларів США на умовах "тод", "том" і "спот", які в день розрахунку офіційного курсу укладалися банками на міжбанківському валютному ринку України (далі – МВРУ) з іншими банками та з Національним банком України, та інформація про які надавалася Національному банку торговельно-інформаційними системами до 15:30 відповідного робочого дня. Детальніше про методику розрахунку читайте тут.

В той же час, від сьогодні змінюється спосіб відображення курсу на офіційному сайті Національного банку України. Так, на головній сторінці у таблиці "Показники валютного ринку" з’явився новий показник довідкового значення курсу гривні до долара США на 12:00, значення якого буде оновлюватись щодня до 12:30.

Оновлений офіційний курс гривні до долара США буде публікуватись на 2 години раніше - до 16:00, а до 18:00 з’являтиметься офіційний курс гривні до євро та до інших іноземних валют та банківських металів. Національний банк публікуватиме офіційний курс гривні як на поточний день, так і на наступний. Наприклад, сьогодні буде оприлюднено крім офіційного курсу гривні до іноземних валют на 01.08.2018, ще й установлений офіційний курс гривні на 02.08.2018. У подальшому оновлюватиметься саме значення офіційного курсу на наступний день. Для поточного дня залишатиметься актуальним курс, оприлюднений напередодні.

Крім того, порядок розрахунку офіційного та довідкового курсу гривні до долара США, доступний для ознайомлення за посиланням, в кінці таблиці "Показники валютного ринку".

Також звертаємо вашу увагу, що у зв’язку з відміною норми щодо обов’язкового підтвердження банками усіх угод з купівлі-продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України засобами Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України (також відома як ВалКлі) та переходом банків до використання торгівельно-інформаційних систем Блумберг та Рейтерс, Національний банк припиняє публікацію оперативного стану міжбанківського валютного ринку. Архів даних по оперативному стану міжбанківського валютного ринку до 31.07.2018 знаходиться у розділі "Статистика", "Статистика зовнішнього сектору".

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку