Новини

Порядок проведення перевірки з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» зазнав змін

06.09.2019

07.09.2019 року набрають чинності зміни внесені наказом Мінфіна від 16.07.2019 № 307 до Порядку проведення перевірки з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки», затвердженого наказом МФУ від 10.03.2016 року № 344 (далі -Порядок).

Наказ № 307опубліковано в «Офіційний вісник України», 2019, № 68  від 06.09.2019 р.

Змінами, зокрема, передбачено, що термін проведення перевірки платника податків з питань дотримання принципу  «витягнутої руки» переривається у разі розгляду судом позовів платника податків з питань, пов'язаних з призначенням, проведенням або предметом такої перевірки, до завершення судових процедур.

Переривання перебігу строку проведення перевірки здійснюється з моменту початку розгляду судом позовів платника податків та оформлюється наказом, копія якого не пізніше наступного робочого дня вручається платнику податків або його уповноваженому представнику під розписку або надсилається платнику податків у порядку, визначеному ст.42 Податкового кодексу України (розділі IV Порядку доповнено новим п.6).

Також Порядок № 344 доповнено новим розділом V. Проведення зустрічі з платником податків для обговорення методології визначення відповідності умов контрольованих операцій принципу "витягнутої руки" в якому зазначено:

  • Для обговорення методології визначення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки», застосованої під час перевірки, контролюючий орган має право проводити зустрічі з платником податків (уповноваженими ним особами).
  • З метою організації проведення зустрічі з платником податків такому платнику або його уповноваженому представнику направляється письмове повідомлення про запрошення в порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, в якому зазначаються підстави запрошення, дата, час і місце проведення зустрічі.
  • За результатами проведення зустрічі складається протокол.

У зв'язку з цим розділ V. Складення акта (довідки) про результати перевірки дотримання принципу "витягнутої руки" став розділом VI.

(Наказ Мінфіну від 16.07.2019 р. № 307)

 

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку