Новини

Сплата туристичного збору підприємством замість працівника

27.08.2019

Направлений у відрядження працівник не надав у місці проживання (ночівлі) наказ про відрядження, у зв’язку з чим йому нараховано туристичний збір. Чи може підприємство замість працівника сплатити туристичний збір у безготівковій формі та чи буде у такому разі закладом тимчасового розміщення виконано функцію податкового агента?

Фахівці ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомили, що розміщення платника туристичного збору у місцях проживання (ночівлі) здійснюється виключно за наявності у платника збору документа, що підтверджує сплату ним збору, та рішення відповідної Ради (пп. 268.6.2 ст. 268 ПКУ). Отже, сплата платником туристичного збору здійснюється безпосередньо перед розміщенням у місцях проживання (ночівлі).

У податкового агента як суб’єкта ведення бухгалтерського обліку та нарахування податкових зобов’язань з туристичного збору, зважаючи на норму п. 44.1 ст. 44 ПКУ, має бути первинний документ, який містить відомості про господарську операцію щодо сплати цьому податковому агенту певної суми коштів платником туристичного збору.

Право підприємства сплачувати туристичний збір замість своїх працівників ПКУ не обмежується, але на момент розміщення направленого у відрядження працівника підприємства у місці проживання (ночівлі) має бути здійснено оплату туристичного збору та має бути наявний документ, що підтверджує таку сплату.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку