Новини

Стипендії спортсменам і тренерам буде суттєво збільшено

15.08.2019

14 серпня Уряд схвалив проект Указу Президента України «Про стипендії Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів».

«Стипендії спортсменам і тренерам буде суттєво збільшено. Розробляючи цей документ, ми запланували, що вони підвищуватимуться разом із прожитковим мінімумом для працездатних осіб», – відзначив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Наразі  стипендія для переможця Олімпіади становить 15 тисяч гривень, для чемпіона світу – 12, то, відповідно до проекту Указу, вона становитиме 16 і 13 прожиткових мінімумів.

Чемпіони Європи претендуватимуть на стипендію у розмірі 9 прожиткових мінімумів, 8 і 7 за друге та третє місця. Тренери отримуватимуть 50% від розміру стипендії своїх спортсменів.

«Підтримка не тільки досвідчених, але й молодих спортсменів – це додаткові стимули і перспектива розвитку різних видів спорту, нові досягнення, запобігання відтоку перспективної молоді за кордон», – підкреслив урядовець.

Встановлюються й нові категорії стипендій Президента – для молодих і перспективних спортсменів, які вже зараз демонструють чудові результати на міжнародних змаганнях.  Спортсмени, які  посіли 1-3 місця на чемпіонатах світу у найближчій до дорослих віковій групі, мають отримувати від 8 до 6 прожиткових мінімумів (це від 19 до 13 тис. грн на сьогодні), чемпіонатах Європи – від 6 до 4 прожиткових мінімумів. Для переможців і призерів Юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонатів світу або Європи серед юніорів (юніорок) – 3 прожиткові мінімуми.

За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку