Новини

Зміна місця податкової адреси ФОП - платника ЄП: коли необхідно зареєструвати нову книгу обліку доходів

17.07.2019

Фахівці ДФС у Рівненській області повідомляють, що облік доходів платники єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість ведуть у книзі обліку доходів.  Порядок ведення книги обліку доходів, та Порядок ведення книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 579.

За вибором платника податку  книга обліку доходів (доходів і витрат) ведеться в паперовому або електронному вигляді.  У разі обрання платником податку ведення книги в паперовому вигляді  така книга прошнурована та пронумерована безоплатно реєструється в контролюючому органі, та засвідчується підписом керівника або заступника керівника контролюючого органу та скріплюється печаткою.

У разі обрання платником податку ведення книги в електронній формі контролюючий орган за основним місцем обліку реєструє заяву про обрання способу ведення книги в електронній формі в реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує і надсилає платнику податку повідомлення про реєстрацію книги із зазначенням реєстраційного номера книги та дати її реєстрації.

Дані книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку.

У разі зміни податкової адреси (місця проживання), пов’язаної зі зміною адміністративного району, ФОП – платнику єдиного податку необхідно зареєструвати нову книгу у контролюючому органі за новим місцем обліку. У разі зміни податкової адреси (місця проживання) в межах одного адміністративного району ФОП – платник єдиного податку продовжує здійснювати записи наростаючим підсумком у зареєстрованій книзі.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку