Новини

Український фонд стартапів офіційно розпочав роботу

12.07.2019

11 липня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр фінансів України Оксана Маркарова дали старт операційній діяльності Українського Фонду Стартапів, який забезпечуватиме грантове фінансування компаній з інноваційним продуктом на ранній стадії розвитку. Статутний капітал Фонду сформований за рахунок державного бюджету і становить 390 млн грн.

Оцінювати та відбирати проекти, що подаватимуть заявки на гранти, будуть незалежна комісія та експертна рада, в визначати стратегічні напрямки – наглядова рада з семи осіб, до якої, зокрема, увійшли Олена Кошарна (Horizon Capital), Юрій Гелетій (Міністерство фінансів), Олександр Риженко (Державне агентство електронного урядування).

«Інновації - це те, чим живе український бізнес, а також те, що вирізняє успішний бізнес від неуспішного. Саме завдяки принципово новим підходам Мінфіну вдалося піднятись у рейтингах бюджетної прозорості за останні три роки. Ми почали робити не тільки те, що від нас вимагає Бюджетний Кодекс, а набагато більше. Сьогодні ми одна з небагатьох країн, яка повністю відкрила всі публічні фінанси онлайн. Створення Фонду - це плюс одна сходинка в рейтингу інноваційності. Вже сьогодні ми починаємо працювати в напрямку залучення донорського фінансування для подальшого розвитку цього проекту», — сказала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Розмір гранту для одного проекту може досягати $75 000 (еквівалент в гривні - до 2 000 000).

Допустимі витрати учасників, які можуть бути профінансовані грантовою програмою, включають створення прототипу, підтвердження концепції, розвиток бізнесу, реєстрація прав інтелектуальної власності, тестування та пілотування розроблених інноваційних рішень/технологій, підготовка бізнес-планів для подальшого залучення акціонерного та боргового капіталу, витрати на комерціалізацію продукту тощо.

Для забезпечення ефективності та прозорості використання грантових коштів Фонд здійснюватиме моніторинг реалізації проектів.

Оголошення про початок програм Фонду заплановане на початок вересня.

ДОВІДКОВО

За матеріалами Мінфін України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку