Новини

Щодо нарахуванняз ПДВ у разі придбання платником ПДВ ПММ і подальшої передачі контрагенту для використання їх при наданні послуг із обробки його сільськогосподарських угідь

11.07.2019

ДФСУ у листі від 03.07.2019 р. № 3071/6/99-99-15-03-02-15/ІПК розглянула звернення щодо визначення податкових зобов’язань з ПДВ і формування податкового кредиту у разі придбання платником ПДВ паливно-мастильних матеріалів (далі - ПММ) і подальшої передачі таких ПММ контрагенту для використання їх при наданні такому платнику послуг із обробки його сільськогосподарських угідь.

Податківці повідомили, що ПН за операцією з постачання товарів/послуг повинна складатися і реєструватися в ЄРПН особою, яка здійснює постачання таких товарів/послуг, на особу, якій здійснюється постачання товарів/послуг, та лише за умови, що така господарська операція мала місце або було здійснено перерахування авансу в рахунок оплати вартості товарів/послуг, постачання яких буде здійснено у майбутніх звітних (податкових) періодах.

Отже, при здійсненні платником податку операції з придбання ПММ підставою для нарахування ним сум податку, що відносяться до складу податкового кредиту, є ПН, складена і зареєстрована в ЄРПН постачальником ПММ.

Тому у разі, якщо у подальшому ПММ передаються контрагенту (виконавцю) виключно для використання їх при наданні платнику податку (власнику ПММ - замовнику) послуг із обробки його сільськогосподарських угідь, але при цьому не відбувається передача контрагенту (виконавцю) права на розпоряджання ПММ як власник, то податкових наслідків з ПДВ при здійсненні такої передачі не виникає.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку