Новини

Електронні ТТН в програмі М.E.Doc

05.07.2019

В програмі М.E.Doc реалізовано розділ «Облік ТТН».

Модуль «Реєстр товарно-транспортних накладних» призначений для роботи з товарно-транспортними накладними та дозволяє їх відправляти до ДФС, обмінюватися ними з контрагентами засобами електронного зв’язку (електронною поштою).

В Реєстрі ТТН є можливість створювати, редагувати та зберігати ТТН на спирт етиловий та ТТН на алкогольні напої, з метою їх реєстрації в ДФС та обміну ними з контрагентами.

Після офіційного опублікування Наказу № 413 будь-які ТТН, незалежно від виду товару, які вони супроводжують, стануть юридично значущими. Тому можливості багатостороннього обміну такими електронними документами, що реалізований у пілотному режимі програми, буде корисний багатьом користувачам М.E.Doc.

За допомогою цієї функції eлектронні товарно-транспортні накладні можуть бути надіслані:

  • визначеній кількості отримувачів;
  • надсилаються по черзі за встановленим користувачем маршрутом електронного документа.

Багатосторонній обмін

  1. Кожен з учасників багатостороннього обміну зі свого боку погоджує та підписує e-ТТН. Погоджений електронний документ відправляється наступному отримувачу, за визначеним користувачем маршрутом. Наступна відправка e-ТТН за маршрутом здійснюється автоматично у момент його погодження попереднім учасником багатостороннього обміну.
  2. Кожен з учасників багатостороннього обміну зі свого боку погоджує та підписує e-ТТН. Погоджений електронний документ відправляється наступному отримувачу, за визначеним користувачем маршрутом. Наступна відправка e-ТТН за маршрутом здійснюється автоматично у момент його погодження попереднім учасником багатостороннього обміну.
  3. Учасникам документообігу, що отримали eлектронні товарно-транспортні накладні, надсилаються квитанції про їх погодження та підписання від кожного отримувача.
  4. При відхиленні e-ТТН будь-яким з отримувачів, учасникам багатостороннього обміну, які вже отримали електронний документ, надсилається квитанція про його відхилення. При цьому обробка електронної товарно-транспортної накладної припиняється.
  5. Інформація про погодження (відхилення) та підписання кожним учасником багатостороннього обміну доступна всім його учасникам.
  6. Після погодження та підписання документа останнім отримувачем з визначеного користувачем маршруту е-ТТН завершує цикл обробки.

Важливо!

Функція багатостороннього обміну первинними документами доступна, за умови використання версії, не нижче 11.01.009, всіма учасниками обміну електронними документами!

За матеріалами М.E.Doc

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку