Новини

Чи потрібно подавати уточнюючу звітність, якщо за результатами камеральної перевірки встановлено заниження податкових зобов’язань та вручено ППР

03.07.2019

Чи потрібно подавати уточнюючу податкову звітність, якщо за результатами камеральної перевірки встановлено заниження податкових зобов’язань та вручено податкове повідомлення-рішення?

Відповідно до п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.    

Якщо за результатами камеральної перевірки контролюючим органом встановлено заниження податкових зобов’язань та вручено податкове повідомлення-рішення, то платнику не потрібно подавати уточнюючу податкову звітність за звітний період, що був охоплений такою перевіркою, оскільки результати камеральної перевірки автоматично відображаються в ІКП  (інтегрованій картці платника) та після настання граничного строку сплати, за відсутності інформації про початок процедури адміністративного або судового оскарження, сума, що була донарахована контролюючим органом, є узгодженою.

За матеріалами «ЗІР: категорія 135.02»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку