Новини

Лише у виняткових випадках працівник може висловити своє бажання про отримання відпусткних у інші терміни

03.07.2019

Директорат норм та стандартів гідної праці Мінсоцполітики в листі від 14.06.2019 р. № 920/0/206-19 повідомив: відповідно до ст. 10 Закону України «Про відпустки» черговість надання відпусток визначається графіками, які затверджуються власником, або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації , чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективним органом. Графік доводиться до відома всіх працівників. При  складанні графіків ураховуються інтереси виробництва, особисті інтереси працівників та можливості для їх відпочинку.

Щорічна відпустка працівнику має надаватись згідно із затвердженим графіком відпусток і оплачуватися не пізніше, ніж за три дні до її початку відповідно до ст. 115 Кодексу законів про працю України та ч. 1 ст. 21 Закону України «Про відпустки».

Лише у виняткових випадках, у разі настання обставин, які зумовили використання працівником щорічної відпустки чи її частини у стислі терміни, коли неможливо оплатити відпустку у вищезазначені строки, в заяві працівник може висловити своє бажання про отримання заробітної плати за таку відпустку у терміни, визначені між ним та роботодавцем.  

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку