Новини

Платник ЄП у разі відмови від спрощеної системи оподаткування подає декларацію з ПДВ щомісячно

01.07.2019

Фахівці ДФС в Івано-Франківській області нагадують, що відповідно до положень Податкового кодексу України податкова декларація з податку на додану вартість подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює:

  • календарному місяцю - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;
  • календарному кварталу - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Квартальний податковий період подання податкової звітності з податку на додану вартість можуть вибрати платники податку, які сплачують єдиний податок. Заява про вибір квартального податкового періоду подається контролюючому органу разом з декларацією з ПДВ за наслідками останнього податкового періоду календарного року. Квартальний податковий період застосовується з першого податкового періоду наступного календарного року.

У разі, якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом, такий платник податку зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, що зазначається у відповідній податковій декларації за наслідками місяця.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку