Новини

Про порядок оподаткування ПДВ операції з постачання товарів народного промислу

18.06.2019

Фахівці ДФС у Луганській області розповіли, зідно із п. 210.2 ст. 210 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) культурні цінності - вироби мистецтва, предмети колекціонування або антикваріату - товари, що належать до товарних позицій за кодами 9701 - 9706 згідно з УКТ ЗЕД.

До культурних цінностей (код 9703 згідно з УКТ ЗЕД), зокрема, віднесені оригінали скульптур і статуеток з будь-якого матеріалу. До товарної позиції 9703 не включаються репродукції багатосерійного виробництва та кустарні вироби, які мають комерційний характер, навіть якщо ці вироби виконані художниками.

Згідно із п. 185.1 ст. 185 ПКУ об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 цього Кодексу.

Таким чином, операція з постачання платником ПДВ товарів народного промислу, які мають комерційний характер, є об’єктом оподаткування ПДВ та оподатковуються на загальних підставах за основною ставкою.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку