Новини

РОЗ’ЯСНЕННЯ НБУ: Бізнес не повинен декларувати валютні цінності

18.06.2019

Бізнес не повинен подавати декларації про валютні цінності та інше майно, що знаходиться за межами України, після набрання чинності 7 лютого 2019 року Законом України "Про валюту і валютні операції".

Незважаючи на скасування ще у лютому цього року вимоги подавати декларації, бізнес продовжує це робити. Лише упродовж останніх двох місяців Національний банк України офіційно повернув близько 200 таких декларацій.

Тому Національний банк ще раз звертає увагу бізнесу, що декларування валютних цінностей та іншого закордонного майна скасоване.

Раніше у деклараціях необхідно було надавати інформацію у значному обсязі, зокрема, про: фінансові вкладення на рахунках; депозити та вклади в іноземних банках; кошти філій, що знаходяться за кордоном; купівлю цінних паперів, страхових полісів, нерухомого майна; суми перерахованих за кордон коштів; майно та товари, передані закордонним філіям; суму доходів, одержаних за межами України; суму сплачених за кордоном податків; суму отриманої експортної виручки; суму коштів, котрі перераховані за імпортні товари тощо.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку