Новини

Розрахунок надурочних, якщо працівник звільняється

07.06.2019

У листі Мінсоцполітики від 04.03.2019 р. № 248/0/206-19 знову порушена тема оплати надурочних годин при підсумованому обліку. У поле зору потрапила ситуація, коли працівник звільняється до закінчення облікового періоду. У «ЗКС», № 5/2019, с. 15, ми зазначали, що в цьому випадку обліковий період не змінюється. Але! Надурочні години визначають на день звільнення (включно), а оплату здійснюють при остаточному розрахунку з працівником.

Нагадаємо, що при почасовій формі оплати праці надурочні години оплачують в подвійному розмірі годинної ставки (ст. 106 КЗпП). У випадку якщо працівнику встановлено оклад (місячна тарифна ставка), виникали питання з розрахунком годинної ставки. Річ у тім, що якщо обліковий період дорівнює кварталу, півріччю, року, то годинну ставку для оплати надурочних годин розраховуємо шляхом ділення окладу (місячної тарифної ставки) працівника на середньомісячну кількість годин за обліковий період.

І ось підказка від Мінсоцполітики: середньомісячна кількість годин за обліковий період розраховується шляхом ділення календарної норми робочого часу за обліковий період на кількість місяців в обліковому періоді. І для працівника, що звільняється, обліковий період «не обрізається». Наприклад, якщо обліковий період = календарному року, то при звільненні в червні 2019 року середньомісячна кількість годин для оплати надурочних годин розраховується шляхом ділення норми робочого часу за 2019 рік на 12 місяців.

Знаємо  застосовуємо.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку